Waluta : zł
Witaj Zaloguj
Brak produktów
0,00 zł Dostawa 0,00 zł Suma
Koszyk Realizuj zamówienie
kuchnia włoska przyprawy bez chemii przyprawy świata HERBATA LIŚCIASTA kawa włoska kuchnia chińska kawa mielona kawa ziarnista makaron włoski durum MIÓD RZEPAKOWY
Wszyscy producenci ARRIBA Del Castello GABO HELCOM HERBAPOL KIER KUPIEC NASZA CHATA OSKOŁA SANDRA SANTE SIR ROGER SURINY TAN VIET TKACZUK
Sortuj wg -- Cena: od najniższej Cena: od najwyższej Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Najpierw produkty znajdujące się na stanie
Pokaż: 10 20 40 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Czosnek niedźwiedzi był od niepamiętnych czasów, powszechnie spożywany w okresie przednówka w naszej strefie klimatycznej. Od wieków traktowany jak antidotum na różne dolegliwości oraz prawdziwa bomba witaminowa.
Czarnuszka siewna uważana jest za roślinę o właściwościach leczniczych już od setek lat, zwraca się uwagę na to, że pomaga ona w leczeniu wielu bardzo zróżnicowanych chorób. Doskonały dodatek do pieczywa słonego i drożdżowego, wszelkiego rodzaju mięs, kapusty, dań wegetariańskich, niezastąpiony składnik mieszanek w kuchni indyjskiej do potraw z roslinn...
Papryka wędzona to przyprawa znana i ceniona zwłaszcza w Hiszpanii.Przyprawa ta posiada jedyny w swym rodzaju dymny smak i aromat. Idealna do dań kuchni basenu Morza Śródziemnego, kuchni węgierskiej, kuchni polskiej.
Mają intensywny, pomidorowy smak, lekko słodki. To bardzo aromatyczna przyprawa. Grubo zmielone, suszone pomidory doskonale nadają się do przyprawiania drobiu, wieprzowiny i wołowiny. Świetne do dań kuchni włoskiej, sosów, makaronów i zapiekanek.
Cynamon używany jest do przyprawiania potraw słodkich z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego i ponczu. Niewielkie ilości cynamonu służą do aromatyzowania gulaszu, baraniny, gotowanych ryb i szynki. Olejek cynamonowy ma działanie antyseptyczne.
Wanilia to niezwykle aromatyczna, słodko pachnąca przyprawa. Jest idealnym dodatkiem do ciast, babek, tortów i ciasteczek, używa się jej do wyrobu większości słodyczy, w tym lodów i czekolady. Znakomicie ożywia ona sosy podawane do ryb, mięs (szczególnie cielęciny) czy niektórych owoców morza. Aromat wanilii idealnie komponuje się z cynamonem, goździkami...
Gałka muszkatołowa inaczej muszkatołowiec korzenny, jest ceniona ze względów smakowych i zdrowotnych.Przyprawę tą w kuchni można stosować do przyprawiania mięs, kotletów mielonych, tradycyjnych dań polskich, flaki, bigos, zupa fasolowa, większości dań z jaj i sera, dań ze skorupiaków, ciast, pierników, deserów, win oraz słodkich napojów.
Owoce kardamonu mają słodkawy, lekko piekący smak i korzenny aromat w którym można wyczuć nutę eukaliptusa, kamfory, pieprzu i cytrusów. Doskonale wzbogaca smak kawy i herbaty, dodatek do wódek i likierów, ciast, deserów, sałatek owocowych, równiez pasuje do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
W kuchni kardamon pasuje do dań słodkich jak i pikantnych, często używany w mieszankach przypraw takich jak, curry czy garam masala. Doskonale wzbogaca smak kawy i herbaty, dodatek do wódek i likierów, ciast, deserów, sałatek owocowych, również pasuje do potraw z mięsa, ryb i drobiu. Dzięki właściwościom antyseptycznym,ziarna kardamonu odświeżą oddech,...
Rózne kolory pieprzu uzyskiwane są dzięki zbieraniu jagód pieprzu w różnych fazach wzrostu. Pieprz 4 kolory to wyjątkowa kompozycja pieprzu czarnego, białego, zielonego i różowego, w której wyczuwalne są poszczególne nuty smakowe. Doskonały do mięs, ryb, zup, sosów, marynat oraz sałatek. Grubo zmielony lub tłuczony do mięs z grilla, steków. Równiez jako...
Papryka w płatkach, podobnie jak w proszku, używana jest do potraw mięsnych, sosów, twarogów, wędlin, gulaszu, surówek, drobiu i ryb. Do panierowania mięs, ryb i drobiu, do sosów i dressingów. Równiez jako element dekoracyjny.
Dzięki kuminowi zwykły ryż, fasola oraz niektóre ciasta mogą zyskać wiele. Małą ilość tej przyprawy można z powodzeniem dodać do bakłażana i dań z fasoli. Jest składnikiem większości curry i wielu pikantnych mieszanek przyprawowych i jest stosowany jako dodatek do gulaszu, do potraw grillowanych - zwłaszcza jagnięciny oraz dań z kurczaka.
Suszone płatki chili można wykorzystać same, w mieszance i sosie curry oraz w prawie każdym innym wolno gotowanym sosie (potrawie), jako, że smak powoli wysącza się i nadaje jedzeniu aromat. Płatki chili mogą być użyte w szerokiej gamie curry, sosów, marynat, czatnejów i past lub do posypania bezpośrednio na gotową potrawę.
Papryka chili cała strąk idealna do potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej oraz indyjskiej. Wysuszona papryka dodawana jest do wszelkiego rodzaju gulaszów, zup, warzyw, sosów, sałatek, serów. Paprykę można łączyć z czosnkiem, cebulą, majerankiem lub kminkiem. Ponadto stosuje się ją do potraw z fasoli, dań mięsnych oraz ryb.
Głównie używany w kuchni europejskiej, gdzie najczęsciej dodawany jest do potraw ciężkostrawnych, zup: żurek, grochowa, fasolowa, flaczki, barszcz, kwaśnica, kapuśniak, sosów, sosów rybnych, sosów na bazie masła, sosów na bazie pomidorów, sosów grzybowych, małż, owoców morza, ryb pieczonych i grillowanych, doprawiania octu.
Liść laurowy SANDRA to specjalnie selekcjonowane liście, najwyższej jakości. Jako przyprawa nadaje potrawom charakterystycznego, lekko korzennego smaku. Stosuje się je w zupach, sosach, do dań jednogarnkowych, potraw duszonych, gulaszu, do peklowania mięs, pieczeni: dziczyzny, wołowiny, wieprzowiny.
Posiada korzenny zapach i ostry, lekko palący smak. Doskonałe do przyprawiania potraw mięsnych, dziczyzny, kiełbas, ryb pieczonych i smażonych, sałatek rybnych, wypieków korzennych, niektórych ciast, potraw jarzynowych (np. szpinaku), zup, wywarów, galaretek, tłustych sosów, ryżu, marynat, ogórków kiszonych, budyniów, kompotów owocowych, wina grzanego.
Zastosowanie do dań z kuchni indyjskiej typu curry, jagnięciny, kurczaka, warzyw, także do ryb. Kurkumę można dodawać do deserów, twarogów, past, zup. W kuchni pełni również funkcję zółtego barwnika.
Opakowanie zawiera około 15 szt gwiazdek anyżu. Anyż doskonale nadaje sie do wyrobów cukierniczych, sosów, dań z mięsa, drobiu, wolowiny, ryb, warzyw, zup. Dodatek do kompotów, nalewek, likierów, ponczów dżemów, syropów, wódek, grzanego wina, kawy, do celów dekoracyjnych. Do aromatyzowania, deserów, budyniów, kasz, pieczywa.
Oregano jest często używane w kuchni środziemnomorskiej. Doskonale pasuje do pizzy, sosów i sąłatek, dań z mięs, ryb, wędlin, pasztetów. Jest również składnikiem wielu mieszanek przypraw.
Bazylia jest często używane w kuchni środziemnomorskiej. Doskonale pasuje do pizzy, sosów i sałatek, dań z mięs, ryb, wędlin, pasztetów, dipów. Bazylia jest podstawowym składnikiem sosu pesto.
Zastosowanie do mięs ( wtym dziczyzny), ryb, owoców morza, pasztetów i zup ( grochowa, fasolowa, flaki ). Estragonem mozna aromatyzować ocet, oliwę, sosy do słatek, równiez dodatek do kiszonych ogórków.
Zastosowanie do dań z duszonej fasoli, soczewicy, zup i gulaszów. pasuje do jajek, omletów oraz sałatek ze świeżych warzyw z dodatkiem sera.
Zastosowanie do dań z cieleciny, jagnięciny, wołowiny, drobiu, ryb, podkresla smak farszów, pasztetów, wędlin, gulaszów, zup i bulionów. Mozna go także dodawac do chleba, masła ziołowega, majonezu i zapiekanek.
Zastosowanie: jako dodatek do ziemniaków, farszów (np. pierogów), kanapek, zapiekanek, zup, sałatek, sosów. Dzięki swojej formie może pełnić funkcje dekoracyjną.
Posiada delikatny, cytrynowy smak. Doskonała do sałatek owocowych, warzywnych, masła ziołowego, napojów owocowych, sorbetów, dań z jajek, sosów, kremów, zup, zapiekanek, do nadziewek do drobiu, baraniny, wieprzowiny, marynat do ryb. Można równiez robic z niej napar do picia.
Posiada świeży smak i aromat. Stosowana również do sałatek, surówek, ryb, mięsa, grilowanego, farszów miesnych, twarogu, pierogów, deserów, napojów, sosów jogurtowych, dipów, zup, dań z ryżu, czatnejów. Dodawac pod koniec gotowania lub smazenia potraw. Mozna równiez robić z niej napar.
Posiada balsamiczny zapach i lekko pikantny smak z cytrynową i eukaliptusową nutą. Idealny dodatek do mięs tłustych: wieprzowina, gesina, kaczka, równiez do kurczaka, drobiu, kiełbasy, ryb (węgorz), pasztetów, potraw z dyni i pomidorów, grochu, fasoli . Można równiez robić z niej napar.
Jedna z najdawniej uprawianych roślin. Bardzo ceniony przez Rzymian, którzy dodawali go do sosów i mięs.Wykorzystywany jest przede wszystkim w kuchni francuskiej i włoskiej. Suszone owoce kopru włoskiego są powszechnie stosowane do konserwowania warzyw. We włoszech przyrządza się z jego pomocą pieczoną wieprzowinę i dodają go do salami. Można równiez...
Przyprawa staropolska 50G 3,99 zł
Bukiet babci Fredzi 200g 7,99 zł
Zioła Małgorzty 100G 4,99 zł
Czarnuszka 50G 2,99 zł
Czubryca czerwona pikantna 50G 3,00 zł
» Wszystkie najpopularniejsze
Bądź na bieżąco