Waluta : zł
Witaj Zaloguj
Brak produktów
0,00 zł Dostawa 0,00 zł Suma
Koszyk Realizuj zamówienie
kuchnia włoska przyprawy bez chemii przyprawy świata kawa włoska HERBATA LIŚCIASTA kawa mielona kuchnia chińska kuchnia wloska MIÓD NA PRZEZIĘBIENIE makaron włoski durum
Wszyscy producenci ARRIBA Del Castello GABO HELCOM HERBAPOL KIER KUPIEC NASZA CHATA OSKOŁA SANDRA SANTE SIR ROGER SURINY TAN VIET TKACZUK
przedmiotów na stronę 10 20 40 50
Sortuj wg -- Cena: od najniższej Cena: od najwyższej Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Najpierw produkty znajdujące się na stanie
Pokaż: 10 20 40 50 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Pieprz cytrynowy łączy w sobie ostrość pieprzu oraz kwaskowatość cytryny dzięki czemu pasuje idealnie do wszelkiego rodzaju ryb smażonych, pieczonych i grillowanych. Można go stosować również do mięs grillowanych (steków), smażonych, idealny składnik dressingów do sałatek lub sosów vinegret.
Jest to uniwersalna mieszanka suszonych warzyw i ziól, bez dodatku sztucznych wzmacniaczy.W swoim składzie zawiera lubczyk i czosnek niedźwiedzi. Potrawom nadaje niesamowity wręcz aromat i smak. 100g produktu zastepuje ok 1 kg warzyw.
Starannie dobrane, naturalne składniki miesznki pasują idealnie nie tylko do mięs z grilla ale również do dziczyzny, baraniny, ryb, pasztetów, sosów i marynat oraz do bigosu i kapusty kiszonej. Do mieszanki dodając olej lub oliwę otrzymamy marynatę do mięs i ryb. Doskonale sprawdza sie jako posypka do pieczeni. Mieszanka charakteryzuje się intensywnym...
Czubryca jest mieszanką ziołową z bułgarskim rodowodem. Czubryca zielona doskonale pasuje do świeżych pomidorów, ogórków, sałatek, jaj, serów, zup i sosów. Świetna do dań ciężkostrawnych z roślin strączkowych oraz do mięs. Dania z dodatkiem czubrycy zyskują wyjątkowo przyjemny ziołowy zapach i ciekawy smak.
Czubryca czerwona nadając ostry smak i czerwony kolor doskonale pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, głównie pieczeni ale również spełni swe zadanie w kotletach mielonych. Świetna do dań ciężkostrawnych z roślin strączkowych. Dania z dodatkiem czubrycy zyskują wyjątkowo przyjemny, ziołowy zapach i ciekawy ostry smak.
W tradycyjnej kuchni indyjskiej mieszanke tą praży się na patelni z olejem i dopiero dodaje składniki, dzięki temu wydobywamy z niej niesamowity aromat i lekko słodkawy smak. Przyprawa bengalska w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do warzyw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, roślin strączkowych, soczewicy, do peklowania warzyw.
Garam masala jest najpopularniejszą mieszanką przypraw w kuchni indyjskiej.Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankęprzypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii. Podobno poprawia przemianę materii.
Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankęprzypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii. Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych.
Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych. Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankę przypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii, jednym z nich jest Kerala
Garam masala jest najpopularniejszą mieszanką przypraw w kuchni indyjskiej. Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych. Podobno poprawia przemianę materii.
Przyprawa staropolska jest aromatyczną mieszanką najwyższej jakości ziół i przypraw. Doskonała do wszelkiego rodzaju mięs, zup, sosów kuchni staropolskiej i nie tylko. Dzięki niej Twoje dania zyskają smak charakterystyczny dla kuchni staropolskiej.
Baharat to doskonała sudyjska przyprawa o wyjątkowym aromacie. Najczęściej stosowany jest do drobiu, jagnięciny i wołowiny (zwłaszcza smażonych), Doskonały do miesa mielonego, kuskusu, bulgaru, ryżu oraz wielu zup i sosów. Idealny do gulaszu wołowego, któremu nadaje pikantny, lekko korzenny smak.
Rózne kolory pieprzu uzyskiwane są dzięki zbieraniu jagód pieprzu w różnych fazach wzrostu. Pieprz 4 kolory to wyjątkowa kompozycja pieprzu czarnego, białego, zielonego i różowego, w której wyczuwalne są poszczególne nuty smakowe. Doskonały do mięs, ryb, zup, sosów, marynat oraz sałatek. Grubo zmielony lub tłuczony do mięs z grilla, steków. Równiez jako...
Przyprawa ta ma intensywny, pomidorowy, lekko słodki smak oraz aromat bazylii i czosnku. Może być używana zamiast świeżych pomidorów . To bardzo aromatyczna przyprawa. Daniom nadaje przyjemny, pomidorowy smak i aromat. Doskonałe do dań kuchni włoskiej, świetnie zagęszcza sosy pomidorowe.
Quatre epices to popularna we Francji mieszanka czterech przypraw: pieprzu, goździków, gałki muszkatołowej, imbiru. Bardzo często używana do dań mięsnych, zup, warzyw, wypieków, do duszenia i dłuższego gotowania, doskonale pasuje do potraw z dyni. Charaktryzuje się wspaniałym aromatem korzennym. Najczęściej dodawana na początku gotowania.
Choć nazwa sugeruje ze jesto to kolejna odmiana pieprzu to pieprz ziołowy jest mieszanką starannie dobranych ostrych ziół i przypraw. Tradycyjnie używany w kuchni Polskiej. Głównie stosowany do doprawiania mięsa i innych dań nie słodkich. Bardzo dobrze zastąpi tradycyjny pieprz nadajac daniom ostrość i wyjątkowy aromat.
Mieszanka dekoracyjno - smakowa zawierająca bogatą kompozycję przypraw takich jak:papryka, cebula, marchew, gorczyca pieprz; polecana do mięs i pieczeni wołowych oraz potraw grilowych. Świetnie nadaje się do marynowania miesa na grilla, do mięsa mielonego na hamburgery.
Jest to ognista mieszanka przypraw która pochodzi z Etiopii, bardzo pikantna. Świetnie komponuje się z daniami, które zawierają pomidory. Będzie idealna do bardzo pikantnej zupy pomidorowej, doskonale uwydatni smak zup z soczewicą czy fasolą. Berbere jest też powszechnie jadana z mięsem, z popularną afrykańską potrawką z kurczaka doro wat. Mieszkańcy...
Przyprawa myśliwska jest mieszanką aromatycznych ziół, jałowca i suszonych grzybów, która doskonale komponuje sie z cimnym mięsem, (schab, karkówka, steki), dziczyzną, ale równiż mozna stosować do bigosu, aromatycznych sosów, na grilla.
Jest to indyjska mieszanka aromatycznych przypraw takich jak: kardamon, cynamon, goździki, imbir, używana do kawy, herbaty po indyjsku (masala chai), również dodatek do ciast i ciasteczek korzennych, deserów, nalewek.
Tandoori masala jest to mieszanka przypraw bardzo popularna w kuchni indyjskiej, arabskiej i pakistańskiej. Jest to dosyć pikantna przyprawa z wyczuwalnym aromatem kuminu, kolendry i papryki. Najczesciej używana do kurczaka marynowanego w jogurcie lub kefirze, nadając mu czerwony intensywny kolor. Mieszankę mozna równiez dodawać do sosów, dipów, potraw z...
Harissa jest ostrą przyprawą używaną głównie w Tunezji i Libii. Jej głównymi składnikami są papryka chili, czosnek, kumin. Przyprawa ta ma intensywny, ceglasto -czerwony kolor,nadaje potrawom piękną barwę. Po dodaniu oliwy tworzy się zniej pasta oryginalnie stosowana w kuchni arabskiej jako dodatek do kus kusu, makaronu, kanapek, zup, mięs grillowanych i...
Jest to mieszanka starannie dobranych przypraw, ziół i suszonych warzyw dla wzbogacenia walorów smakowych smażonych, pieczonych potraw z ziemniaków, placków ziemniaczanych, frytek oraz zup.
Jest to starannie dobrana kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, która każdejdomowej pizzy nada niepowtarzalny smak i aromat. W skład przyprawy wchodzą oregano, bazylia, tymianek, czosnek suszony, cebula, papryka czerwona, papryka zielona.
Jest to niezwykle aromatyczna i jednocześnie łagodna w smaku mieszanka ziół, bardzo popularna w kuchni gruzińskiej. Doskonała do dań z warzyw, potraw mięsnych, mięsa pieczonego, szaszłyków, do marynowania mięsa (pieczony kurczak) bigosu, kaszanki, sałatek, surówek i duszonych warzyw.
Jest to podstawowa mieszanka w kuchni chińskiej, której aromat doskonale komponuje sie z mięsami tłustymi: wieprzowina, kaczka, również warzywa z patelni, kurczak i owoce morza.
Mieszanka kuchni arabskiej do marynowania mięsa z drobiu, kurczaka, indyka, cielęciny, wieprzowiny, również do pieczonych lub grilowanych warzyw. Pokrojone drobno mięso należy zamarynować conajmniej na godzinę i smażyć na rozgrzanej patelni.
Mieszanka przypraw ziołowych i korzennych, znajdzie zastosowanie w daniach mięsnych, pasztetach mięsnych, drobiowych również warzywnych, do farszów mięsnych do pierogów i krokietów .
Uniwersalna przyprawa ziołowa do dań tłustych i ciężkostrawnych np. z fasoli, grochu, kapusty, do bigosu, pieczeni z mięs czerwonokrwistych, do dziczyzny, flaków, potrawek mięsnych, zup i sosów.
Bardzo aromatyczna mieszanka korzennych przypraw doskonała do przyrządzania gorących napojów na bazie herbaty, piwa lub wina czerwonego.
Przyprawa do ogórków małosolnych to szybki i łatwy sposób na ogórki kwaszone.
Przyprawuś jest to sypka przyprawa uniwersalna (typu Vegeta) bez dodatku glutaminianu sodu
Zioła prowansalskie, jest to mieszanka ziół uzywanych w regionie Morza Śródziemnego. Doskonałe do dań kuchni włoskiej, zup, sosów, mięs: szczególnie ryb, makaronów, sałatek, dipów, oraz aromatyzowania, octu i oliwy.
Mieszanka przypraw do dań kuchni indyjskiej typu curry, do ryżu, makaronu, jagnieciny, kurczaka, warzyw i ryb. Curry można dodawać również do twarogów i past.
Zielone curry w kuchni indyjskiej używane jest do potraw z drobiu, owoców morz, ryb, warzyw i tofu. Dodatek do dań jednogarnkowych typu curry, zup, sosów. W połaczeniu z mleczkiem kokosowym stanowi idealny sos do mięs i ryb.
Mieszanka warzyw suszonych, doskonała do mięs ryb i warzyw ,duszonych,wędzonych, grilowanych lub pieczonych.
Zatar jest to przyprawa bardzo popularna w arabskiej kuchni. Dodaje się do różnych potraw np. mięsa na grill, wołowiny, wieprzowiny, warzyw duszonych itp. Zatar jest często mieszany z oliwą z oliwek i rozmazywany na chlebie pita.
Przyprawa staropolska 50G 3,99 zł
Bukiet babci Fredzi 200g 7,99 zł
Zioła Małgorzty 100G 4,99 zł
Czarnuszka 50G 2,99 zł
Czubryca czerwona pikantna 50G 3,00 zł
» Wszystkie najpopularniejsze
Bądź na bieżąco