Waluta : zł
Witaj Zaloguj
Brak produktów
0,00 zł Dostawa 0,00 zł Suma
Koszyk Realizuj zamówienie
kuchnia włoska przyprawy bez chemii przyprawy świata HERBATA LIŚCIASTA kawa włoska kuchnia chińska kawa mielona kuchnia wloska kawa ziarnista makaron włoski durum
Wszyscy producenci ARRIBA Del Castello GABO HELCOM HERBAPOL KIER KUPIEC NASZA CHATA OSKOŁA SANDRA SANTE SIR ROGER SURINY TAN VIET TKACZUK
Mąka pszenna, orkiszowa, żytnia chlebowa, gryczana, jaglana, ryżowa...
Sortuj wg -- Cena: od najniższej Cena: od najwyższej Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Najpierw produkty znajdujące się na stanie
Pokaż: 10 20 Produkty na stronie
Wybierz aby porównać
Najgrubsza pszenna mąka stosowana w polskiej kuchni. Używa się jej zwłaszcza do pieczenia ciast kruchych i półkruchych, ale także do panierowania.
Mąki żytnie idealne są na ciężkie chleby razowe. Dzięki wzmożonemu wytwarzaniu kwasu mlekowego podczas fermentacji - chleb pieczony z wykorzystaniem mąki żytniej ma specyficzny, lekko kwaśny "chlebowy" aromat.Idealna do każdego chleba a przede wszystkim na zakwas.
Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Zawiera dużo białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy A, B, E. Nadaje wypiekom słomkowy kolor i słodkawy smak. Ciasto z mąki kukurydzianej ma wyraźne pory,jest lekkie i aromatyczne. Potrawy z dodatkiem mąki kukurydzianej zalecane są osobom uczulonym na gluten.
Mąki żytnie idealne są na ciężkie chleby razowe. Dzięki wzmożonemu wytwarzaniu kwasu mlekowego podczas fermentacji - chleb pieczony z wykorzystaniem mąki żytniej ma specyficzny, lekko kwaśny "chlebowy" aromat. Idealna do każdego chleba a przede wszystkim na zakwas.
Mąka pszenna orkiszowa typ 700
Mąka pełnoziarnista orkiszowa znalazła zastosowanie przy produkcji chleba i bułek typu graham. Można z niej robić kruche ciasta, ciasteczka, herbatniki, paluszki, krakersy, faworki. Coraz częściej wykorzystuje się ją do kleików, naleśników, zagęszczania zup, sosów oraz wygniatania ciasta na pierogi, kluski i makaron.
Mąka pszenna gdańska TYP 500, doskonała do ciast, wypieków drożdżowych, gofrów, pierogów.
Mąka pszenna tortowa TYP 450, doskonała do ciast, biszkoptów, babeczek, wykwintnych i delikatnych ciast.
Mąka pszenna luksusowa TYP 550, doskonała do ciast, ciast drożdżowych, bułeczek domowych, naleśników, ciasta francuskiego.
Mąka ziemniaczana superior 1kg
Mąka z ciecierzycy, inaczej zwanej grochem włoskim, jest bogatym źródłem białka, błonnika, potasu, magnezu i kwasu foliowego. Stosowana do zagęszczania zup, sosów, gulaszy, placków, nalesników (socca), ciasto naleśnikowe do warzyw i owoców (pakora), jako zamiennik bułki tartej w panierce. Po dodaniu wody jest kleista, stosowana jako zamiennik jajek w...
Mąka sojowa jest bogatum w białko i odrzywczym produktem, nie zawierającym przy tym dużych ilosci skrobi. Stosowana do zagęszczania zup, sosów, gulaszy, placków, wypieków, mleczka sojowego, past, pasztetów. Dzięki dobrym własciwościom wiążącym jako zamiennik jajek w ciastach i wypiekach (jedna łyżka odpowiada jednemu jajku).
Mąka kokosowa jest doskonałym zamiennikiem mąki zbożowej, ponieważ zawiera nawet 10 razy więcej błonnika. Mąka kokosowa to drobny proszek uzyskiwany z miąższu orzecha kokosowego, jako produkt uboczny wytwarzania mleka i oleju kokosowego. Charakteryzuje się lekkim posmakiem i aromatem kokosa, jednak nie jest słodka, dlatego z powodzeniem można nią zastąpić...
Mąka jaglana nie różni się wiele w składzie odżywczym od kaszy jaglanej – jest to po prostu produkt o drobniejszej konsystencji wynikającej z głębszego przemiału. Jest przy tym dość kaloryczna i bogata w węglowodany, ale poważną ich część stanowi korzystny dla zdrowia błonnik. Na uwagę zasługuje jednak przede wszystkim wysoki poziom witamin i minerałów.
Mąka ryżowa to popularna i szeroko wykorzystywana mąka bezglutenowa. Jest głównie wykorzystywana do produkcji ciast, chipsów, krakersów, płatków śniadaniowych, jako zagęstnik do zup, sosów i kremów. Szerokie zastosowanie mąki ryżowej wynika z jej właściwości technologicznych, zbliżonych do właściwości mąki pszennej. Mąka ryżowa jest uważana za zdrową...
Mąka migdałowa ma słodki smak i wyróżnia się białą barwą. Otrzymuje się ją poprzez zmielenie migdałów, które same w sobie mają wiele cennych składników. Dostarczają nienasyconych kwasów tłuszczowych, a przy tym niewiele mają węglowodanów. Cechę tę docenią osoby będące na diecie ketogenicznej i o niskiej zawartości węglowodanów. Mąką migdałowa nie zawiera...
Mąka produkowana z ziaren owsa, bogata w białko, błonnik, wtaminy z grupy B i minerały. Jest to kolejna zdrowa alternatywa dla maki pszennej. Doskonała do chlebów, ciast, wypieków drożdżowych (wydłuża ich świeżość), naleśników, gofrów, muffinek, babek, do zagęszczania zup i sosów, jako panierka.
Przyprawa staropolska 50G 3,00 zł
Bukiet babci Fredzi 200g 6,49 zł
Zioła Małgorzty 100G 4,49 zł
Czarnuszka 50G 2,99 zł
Czubryca czerwona pikantna 50G 3,00 zł
» Wszystkie najpopularniejsze
Bądź na bieżąco