Mleko kokosowe mleczko 165ml Powiększ do pełnego rozmiaru

Mleko kokosowe mleczko 165ml

Mleko kokosowe mleczko 165ml

Więcej szczegółów

60 dostępnych

3,00 zł

MLEKO KOKOSOWE MLECZKO

Wysokiej jakości, gęste mleczko kokosowe.

Mleko kokosowe 17-18%

masa netto: 165ml

Wyprodukowano w Tajlandii

 Zawartość tłuszczu: 17-18%, produkt sterylizowany.

Składniki: ekstrakt z orzecha kokosowego 82%, woda, stabilizator karboksymetyloceluloza, emulgator polisorbat 60.

Przepis:   Tajska zupa kokosowa z krewetkami

    • 250 g krewetek
    • 2 łyżki oleju
    • 2 szalotki
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 3 trawy cytrynowe
    • 1 łyżka czerwonej pasty curry
    • 400 ml mleka kokosowego
    • 1 l bulionu warzywnego
    • 2 łyżki sosu rybnego
    • 1 łyżka sosu ostrygowego
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 250 g mrożonej zielonej fasolki
    • 1 mały słoik minikukurydzy w kolbach
    • 4 pieczarki pokrojone w plastry
    • 100 g makaronu ryżowego
    • 1 pęczek kolendry


    sposób przygotowania:
      W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekane szalotki, czosnek i trawę cytrynową (białą, miękką część). Smażymy około 1 minuty, dodajemy pastę curry, a następnie dolewamy mleko kokosowego i mieszamy. Gdy pasta całkowicie się rozpuści, dodajemy bulion, sos rybny, sos ostrygowy i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pieczarki, krewetki i gotujemy 5 minut. Wyłączamy ogień. W oddzielnym garnku gotujemy fasolkę na półtwardo.Gotujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Fasolkę, kukurydzę i posiekaną kolendrę dodajemy do zupy i całość podgrzewamy. Do miseczek nakładamy makaron ryżowy i zalewamy gorącą zupą.

Przepis z portalu UGOTUJ.TO