Majeranek POLSKI 30G Powiększ do pełnego rozmiaru

Majeranek POLSKI 30G

Głównie używany w kuchni europejskiej, gdzie najczęsciej dodawany jest do potraw ciężkostrawnych, zup: żurek, grochowa, fasolowa, flaczki, barszcz, kwaśnica, kapuśniak, sosów, sosów rybnych, sosów na bazie masła, sosów na bazie pomidorów, sosów grzybowych, małż, owoców morza, ryb pieczonych i grillowanych, doprawiania octu.

Więcej szczegółów

17 dostępnych

2,50 zł

MAJERANEK POLSKI

waga netto: 30g

kraj pochodzenia: POLSKA

Głównie używany w kuchni europejskiej, gdzie najczęsciej dodawany jest do potraw ciężkostrawnych, zup: żurek, grochowa, fasolowa, flaczki, barszcz, kwaśnica, kapuśniak, sosów, sosów rybnych, sosów na bazie masła, sosów na bazie pomidorów, sosów grzybowych, małż, owoców morza, ryb pieczonych i grillowanych, doprawiania octu. Niezbędny w daniach jednogarnkowych, gulaszu, do dań z nasion strączkowych, z grochem, fasolą, soczewicą. Majeranek doskonale pasuje do warzyw takich jak: ziemniaki, kapusta, bakłażan, dressingów do sałatek, jako dopełnienie dań z cebuli, czosnku i wina. Doskonały do doprawiania mięs , pieczeni: jagnięcej, wieprzowej, baraniej, wołowej, kiełbas, pasztetów, farszów, mięs grillowanych (jagnięcina). Majeranek należy dodawać do dań pod koniec gotowania.