Mleko kokosowe mleczko 1000 ml Powiększ do pełnego rozmiaru

Mleko kokosowe mleczko 1000 ml

Mleko kokosowe mleczko 1000ml

Więcej szczegółów

Stan: Tego produktu brak w magazynie

10,46 zł

Dodaj do koszyka

MLEKO KOKOSOWE MLECZKO

Wysokiej jakości, gęste mleczko kokosowe. Produkt w 100% naturalny.

Mleko kokosowe 17-18%

masa netto: 1000 ml

Wyprodukowano w Tajlandii

Skład: Ekstrakt z kokosa 75%, woda. Produkt w 100% naturalny.

Zastosowanie: doskonały do curry, zup, musli, wypieków, deserów, ciastek, koktajli, smoothie.


Przepis:   Tajska zupa kokosowa z krewetkami

    • 250 g krewetek
    • 2 łyżki oleju
    • 2 szalotki
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 3 trawy cytrynowe
    • 1 łyżka czerwonej pasty curry
    • 400 ml mleka kokosowego
    • 1 l bulionu warzywnego
    • 2 łyżki sosu rybnego
    • 1 łyżka sosu ostrygowego
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 250 g mrożonej zielonej fasolki
    • 1 mały słoik minikukurydzy w kolbach
    • 4 pieczarki pokrojone w plastry
    • 100 g makaronu ryżowego
    • 1 pęczek kolendry


    sposób przygotowania:
      W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekane szalotki, czosnek i trawę cytrynową (białą, miękką część). Smażymy około 1 minuty, dodajemy pastę curry, a następnie dolewamy mleko kokosowego i mieszamy. Gdy pasta całkowicie się rozpuści, dodajemy bulion, sos rybny, sos ostrygowy i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pieczarki, krewetki i gotujemy 5 minut. Wyłączamy ogień. W oddzielnym garnku gotujemy fasolkę na półtwardo.Gotujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Fasolkę, kukurydzę i posiekaną kolendrę dodajemy do zupy i całość podgrzewamy. Do miseczek nakładamy makaron ryżowy i zalewamy gorącą zupą.

Przepis z portalu UGOTUJ.TO