Przyprawa do shoarmy 50G Powiększ do pełnego rozmiaru

Przyprawa do shoarmy 50G

Mieszanka kuchni arabskiej do marynowania mięsa z drobiu, kurczaka, indyka, cielęciny, wieprzowiny, również do pieczonych lub grilowanych warzyw. Pokrojone drobno mięso należy zamarynować conajmniej na godzinę i smażyć na rozgrzanej patelni.

Więcej szczegółów

16 dostępnych

3,99 zł

PRZYPRAWA DO SHOARMY

waga netto: 50G

kraj pochodzenia: Polska

Charakterystycznymi daniami kuchni arabskiej sa kebab i shoarma, najczęsciej przygotowywane z baraniny lub cielęciny. Kebab jet pieczony na pionowym ruszcie i podawany w bułce lub picie z dodatkiem aromatycznych sosów na bazie jogurtu. Shoarma natomiast jest to drobno pokrojone mięso smażone na patelni z różnymi dodatkami takimi jak papryka, pieczarki, czasami zapiekane z żółtym serem. Pokrojone drobno mięso należy zamarynować conajmniej na godzinę i smażyć na rozgrzanej patelni. Niepowtarzalny smak i aromat kuchni arabskiej przyprawa ta zawdzięcza  kompozycji aż 13 ziół i przypraw.

Mieszanka kuchni arabskiej do marynowania mięsa z drobiu, kurczaka, indyka, cielęciny, wieprzowiny, również do pieczonych lub grilowanych warzyw. 

SKŁAD: pieprz cayenne, kurkuma, cynamon, gałka muszkatułowa, sól morska, pieprz nat., imbir, czosnek, kumin, papryka słodka, ziele angielskie, kolendra, goździki.