Masala do kawy (MASALA CHAI) 50G Powiększ do pełnego rozmiaru

Masala do kawy (MASALA CHAI) 50G

Jest to indyjska mieszanka aromatycznych przypraw takich jak: kardamon, cynamon, goździki, imbir, używana do kawy, herbaty po indyjsku (masala chai), również dodatek do ciast i ciasteczek korzennych, deserów, nalewek.

Więcej szczegółów

2 dostępnych

Ostatnie egzemplarze!

3,49 zł

MASALA DO KAWY (MASLA CHAI)

Waga netto: 50G

kraj pochodzenia : Polska

skład:  kardamon, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki. .

właściwości i zastosowanie :

Jest to indyjska mieszanka aromatycznych przypraw takich jak: kardamon, cynamon, goździki, imbir, używana do kawy, herbaty po indyjsku (masala chai), również dodatek do ciast i ciasteczek korzennych, deserów, nalewek.

Przepis:  MASALA CHAI

Składniki: (1 duża szklanka)- 200ml mleka, 100ml wody, 1 łyzeczka przyprawy masala do kawy, 1,5 łyzeczki herbaty liściastej assam, yunnan lub ceylon, 2 łyżeczki cukru.

Przygotowanie: Mleko i wode wlac do rondelka, dodać przyprawy, herbatę i cukier, zagotować. Po zagotowaniu odstawić na 2-3 min, następnie odcedzić. Smacznego.