Makaron włoski świder 3 kolory z semoliny (triticum durum) 500G Powiększ do pełnego rozmiaru

Makaron włoski świder 3 kolory z semoliny (triticum durum) 500G

Po ugotowaniu makaronu z semoliny, nie trzeba hartować go wodą. Dobry makaron z mąki durum nie powinien się kleić. Makaron z pszenicy durum z pomidorami i szpinakiem.

Więcej szczegółów

24 dostępnych

3,76 zł

4 Inne produkty w tej samej kategorii:

MAKARON WŁOSKI DURUM ŚWIDER 3 KOLORY

Waga netto: 500G

typ: świder 3 kolory, fusilli tricolore

Makaron z pszenicy durum z pomidorami i szpinakiem, makaron z semoliny to produkt typowo włoski (tak zwana pasta secca, pasta di semola di grano duro). Mąkę semolinę otrzymuje się z twardej pszenicy durum, której we Włoszech uprawia się bardzo dużo (to największy jej eksporter). Jest delikatnie żółta, w przeciwieństwie do mąki otrzymywanej z pszenicy miękkiej.Składniki makaronu z pszenicy durum to semolina i woda. Inne dodatki są niedopuszczalne.

Po ugotowaniu makaronu z semoliny, nie trzeba hartować go wodą. Dobry makaron z mąki durum nie powinien się kleić.

Włosi wyróżniają oficjalnie około 350 typów makaronu. Kształt ma bardzo duże znaczenie, z każdego typu makaronu przyrządza się inną potrawę.

Skład: makaron biały(34%) semolina z pszenicy twardej, woda. Makaron czerwony (33%) semolina, woda, pomidory dehadryzowane(2,97%). Makaron zielony(33%) semolina, woda, szpinak dehydratyzowany (2%).