Makaron włoski kokarda z semoliny (triticum durum) 500G Powiększ do pełnego rozmiaru

Makaron włoski kokarda z semoliny (triticum durum) 500G

Makaron z pszenicy durum, makaron z semoliny to produkt typowo włoski (tak zwana pasta secca, pasta di semola di grano duro). Składniki makaronu z pszenicy durum to semolina i woda. Inne dodatki są niedopuszczalne. Po ugotowaniu makaronu z semoliny, nie trzeba hartować go wodą. Dobry makaron z mąki durum nie powinien się kleić.

Więcej szczegółów

20 dostępnych

3,62 zł

4 Inne produkty w tej samej kategorii:

MAKARON WŁOSKI DURUM KOKARDA

Waga netto: 500G

typ: kokarda, farfalle

Makaron z pszenicy durum, makaron z semoliny to produkt typowo włoski (tak zwana pasta secca, pasta di semola di grano duro). Mąkę semolinę otrzymuje się z twardej pszenicy durum, której we Włoszech uprawia się bardzo dużo (to największy jej eksporter). Jest delikatnie żółta, w przeciwieństwie do mąki otrzymywanej z pszenicy miękkiej.Składniki makaronu z pszenicy durum to semolina i woda. Inne dodatki są niedopuszczalne.

Po ugotowaniu makaronu z semoliny, nie trzeba hartować go wodą. Dobry makaron z mąki durum nie powinien się kleić.

Włosi wyróżniają oficjalnie około 350 typów makaronu. Kształt ma bardzo duże znaczenie, z każdego typu makaronu przyrządza się inną potrawę.

Skład: semolina z pszenicy twardej, woda.