Garam masala z Pendżabu 50G Powiększ do pełnego rozmiaru

Garam masala z Pendżabu 50G

Garam masala jest najpopularniejszą mieszanką przypraw w kuchni indyjskiej. Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych. Podobno poprawia przemianę materii.

Więcej szczegółów

18 dostępnych

3,99 zł

GARAM MASALA Z PENDŻABU

masa netto 50G

skład: Kumin, kolendra, kardamon, goździki, gałka muszkatołowa, pieprz naturalny, anyż

Garam masala jest najpopularniejszą mieszanką przypraw w kuchni indyjskiej.
Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankę
przypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii. Podobno poprawia przemianę materii.

Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych.