Garam masala z Kerali 50G Powiększ do pełnego rozmiaru

Garam masala z Kerali 50G

Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych. Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankę przypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii, jednym z nich jest Kerala

Więcej szczegółów

16 dostępnych

3,99 zł

GARAM MASALA Z KERALI

masa netto 50G

skład: Pieprz naturalny, kolendra, goździki, kardamon, kora cynamonu.

Garam masala jest najpopularniejszą mieszanką przypraw w kuchni indyjskiej.
Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankę
przypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii. Podobno poprawia przemianę materii.

Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych.