Garam masala z Kaszmiru 50G Powiększ do pełnego rozmiaru

Garam masala z Kaszmiru 50G

Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankę
przypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii. Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych.

Więcej szczegółów

20 dostępnych

3,99 zł

GARAM MASALA Z KASZMIRU

masa netto 50G

skład: Liść laurowy, czarnuszka, kardamon, pieprz nat. zielony, goździki, koper włoski, laska cynamonu, gałka muszkatołowa, kozieradka.

Garam masala jest najpopularniejszą mieszanką przypraw w kuchni indyjskiej.
Garam oznacza gorący lub rozgrzewający a masala to mieszanka, w ten sposób otrzymujemy gorącą mieszankę
przypraw na którą jest tyle przepisów ile rejonów Indii. Podobno poprawia przemianę materii.

Przyprawa ta w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, roślin strączkowych.