Podgrzybek krajanka 20g Powiększ do pełnego rozmiaru

Podgrzybek krajanka 20g

Produkty Nasza Chata są najwyższej jakości i mają niepowtarzalne walory smakowe, więc są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wymagającego konsumenta.

Więcej szczegółów

Stan: Tego produktu brak w magazynie

6,92 zł

Dodaj do koszyka

PODGRZYBEK KRAJANKA

waga netto 20g

kraj pochodzenia: Polska (Bory Tucholskie)

Suszenie grzybów pozwala na ich długotrwałe przechowywanie przy zachowaniu walorów smakowych grzybów świeżych. W odpowiednich warunkach zachowują zdatność do spożycia nawet przez trzy lata. Optymalną jest sucha atmosfera o temperaturze ok. +18 °C. Ich przygotowanie do wykorzystania polega na przepłukaniu, zalaniu gorącą wodą i pozostawieniu do napęcznienia przez ok. pół godziny. Następnie należy je odsączyć. Po pokrojeniu należy dusić je wraz z innymi składnikami potrawy przez około 10–15 minut. Pęczniejące grzyby suszone powiększają objętość 6–10-krotnie. Nie należy namaczać grzybów we wrzątku, gdyż twardnieją. Woda spod moczonych grzybów nadaje się do wykorzystania podczas gotowania.