
- Usuń ten produkt z moich ulubionych
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
- Send to a friend
- Drukuj
grzyby mun 50g
grzyby mun 50g
grzyby mun 50g
GRZYBY MUN 50G TAOTAO
Grzyby MUN TaoTao to suszone, pokarbowane grzyby o charakterystycznym szaro-czarnym kolorze. Są powszechnie używane w kuchni chińskiej, zwłaszcza w potrawach wegetariańskich. Są nazywane grzybami drzewnymi, ponieważ rosną na próchniejących kłodach drzew. Po namoczeniu kilkakrotnie zwiększają swoją objętość i stają się podobne do wodorostów. Grzyby MUN TaoTao charakteryzują się delikatnym smakiem i zwartą, chrupką konsystencją. Można je kilkakrotnie odgrzewać. Grzyby te najlepiej smakują z ostrymi przyprawami. Polecamy dodawać je do potraw typu curry i do ostrych potraw z chili, czosnkiem i sosami sojowymi.
Regularne spożywanie grzybów MUN ma dobroczynny wpływ na zdrowie, gdyż zapobiegają one powstawaniu zakrzepów we krwi i poprawiają krążenie.
Kraj pochodzenia: Chiny
Przepis: Kurczak z makaronem chińskim i grzybami mun
Składniki:
2 łyżki Sos sojowo-grzybowy
100g Makaron chiński
25g Grzyby MUN
3 łyżki Olej sezamowy
dwie piersi z kurczaka, 2 cebule, szklanka bulionu grzybowego, oliwa z oliwek, szczypior, pieprz, sól.
Grzyby MUN TaoTao przygotować według przepisu. Do rozgrzanej oliwy dodać posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać piersi z kurczaka pokrojone w kostkę oraz grzyby MUN TaoTao. Całość posolić i dusić ok. 1 godzinę podlewając bulionem grzybowym. Makaron chiński TaoTao przygotować według instrukcji na opakowaniu i pokroić w paski o długości ok. 5cm. Kurczaka z grzybami zdjąć z ognia, dodać makaron chiński TaoTao i sos sojowo-grzybowy TaoTao, doprawić do smaku, wymieszać i dodać szczypior.
Bądź na bieżąco