sos ostrygowy 150ml Powiększ do pełnego rozmiaru

sos ostrygowy 150ml

sos ostrygowy 150ml

Więcej szczegółów

8 dostępnych

7,20 zł

SOS OSTRYGOWY 150ML TAOTAO

Sos ostrygowy TaoTao jest gęsty, ciemnobrązowy, ma charakterystyczny słodko-słony smak. Produkuję się go z wyselekcjonowanych, świeżych ostryg; jednak nie ma rybiego smaku ani zapachu. Niezastąpiony w kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza chińskiej, z powodzeniem może być stosowany również w kuchni tradycyjnej. Doskonale podkreśla smak gotowanych dań mięsnych, rybnych, z owoców morza, a także wegetariańskich. Może być również stosowany jako przyprawa stołowa do sałatek. Fantastycznie podnosi aromat i walory smakowe każdej potrawy. Sos ostrygowy można stosować zarówno jako bazę do zup, jak i sos do smażenia. Doskonały również jako marynata do mięs.

kraj pochodzenia: Chiny

Przepis: Wołowina z pędami bambusa

Wołowina z pędami bambusa

Składniki:

1 łyżka Sos ostrygowy

 

3 łyżki Sos rybny

200g Makaron ryżowy wstążki

200g Pędy bambusa - paski

0,5 kg wołowiny, 2 ząbki czosnku, 2 papryczki chili, zielona i czerwona papryka, pęczek natki pietruszki.

Czosnek i chili oczyszczamy i drobno siekamy. Pędy bambusa osączamy, paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, dusimy na nim czosnek i chili. Dodajemy mięso pokrojone w paski i smażymy przez kilka minut. Następnie dodajemy 5 łyżek wody, sos ostrygowy i rybny. Do mięsa dodajemy pędy bambusa, oraz warzywa. Wszystko razem krótko gotujemy, na koniec posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem ryżowym lub ryżem.

Smacznego.