Sos sojowy o obniżonej zawartości soli 150ml Powiększ do pełnego rozmiaru

Sos sojowy o obniżonej zawartości soli 150ml

Sos sojowy o obniżonej zawartości soli 150ml

Więcej szczegółów

20 dostępnych

6,62 zł

SOS SOJOWY O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SOLI TAO TAO

Sos sojowy o obniżonej zawartości soli TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy. Świetnie nadaje się do podkreślenia smaku zup i sosów, może być również stosowany jako składnik marynat. Idealny zarówno do potraw mięsnych, jak i wegetariańskich.

Sos sojowy to podstawowy składnik większości potraw kuchni orientalnej, dlatego nie powinno go zabraknąć także w Państwa kuchni.

Sos sojowy TaoTao to produkt oryginalny, pochodzący z prowincji Kanton. Powstaje na podstawie tradycyjnej chińskiej receptury sprzed tysiąca lat.
Sięgając po nasz sos sojowy, macie Państwo pewność, że jest to pełnowartościowy produkt pozbawiony chemicznych ulepszaczy i konserwantów. Sos sojowy TaoTao korzystnie wpływa na zdrowie, ponieważ jest produkowany tylko na bazie naturalnych składników. Antyoksydanty, czyli przeciwutleniacze, zawarte w sfermentowanej soi są prawie 10-krotnie skuteczniejsze od podobnych substancji zawartych w winie oraz 150-krotnie mocniejsze od kwasu askorbinowego, czyli witaminy C.

Największą zaletą sosu sojowego TaoTao jest możliwość jego szerokiego zastosowania. W naszej ofercie dostępne są cztery rodzaje sosu:
sos jasny - stosowany do dań krótko smażonych i gotowanych, do drobiu i cielęciny;
sos sojowy ciemny - używany do wołowiny i wieprzowiny, do potraw duszonych i pieczeni;
sos sojowo-grzybowy - przyprawa do dań mięsnych, rybnych oraz zup. Wszystkie sosy sojowe Tao Tao doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju marynat. W znacznym stopniu wzbogacają one smak i aromat potrawy, nadając jej charakterystyczny orientalny posmak.
Sos sojowy należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu, albo w lodówce.
Należy pamiętać, że sos sojowy dodajemy pod koniec gotowania, by uniknąć przypalenia potrawy.