Sos sojowy 150ml Powiększ do pełnego rozmiaru

Sos sojowy 150ml

Sos sojowy 150ml

Więcej szczegółów

19 dostępnych

6,49 zł

SOS SOJOWY TAO TAO

Sos sojowy to podstawowy składnik większości potraw kuchni orientalnej, dlatego nie powinno go zabraknąć także w Państwa kuchni.

Sos sojowy TaoTao to produkt oryginalny, pochodzący z prowincji Kanton. Powstaje na podstawie tradycyjnej chińskiej receptury sprzed tysiąca lat. Sięgając po nasz sos sojowy, macie Państwo pewność, że jest to pełnowartościowy produkt pozbawiony chemicznych ulepszaczy i konserwantów. Sos sojowy TaoTao korzystnie wpływa na zdrowie, ponieważ jest produkowany tylko na bazie naturalnych składników. Antyoksydanty, czyli przeciwutleniacze, zawarte w sfermentowanej soi są prawie 10-krotnie skuteczniejsze od podobnych substancji zawartych w winie oraz 150-krotnie mocniejsze od kwasu askorbinowego, czyli witaminy C.

Największą zaletą sosu sojowego TaoTao jest możliwość jego szerokiego zastosowania. W naszej ofercie dostępne są cztery rodzaje sosu:
sos jasny - stosowany do dań krótko smażonych i gotowanych, do drobiu i cielęciny;
sos sojowy ciemny - używany do wołowiny i wieprzowiny, do potraw duszonych i pieczeni;
sos sojowo-grzybowy - przyprawa do dań mięsnych, rybnych oraz zup. Wszystkie sosy sojowe Tao Tao doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju marynat. W znacznym stopniu wzbogacają one smak i aromat potrawy, nadając jej charakterystyczny orientalny posmak.
Sos sojowy należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu, albo w lodówce.
Należy pamiętać, że sos sojowy dodajemy pod koniec gotowania, by uniknąć przypalenia potrawy.