Sos imbirowy z soją 200g Powiększ do pełnego rozmiaru

Sos imbirowy z soją 200g

Sos imbirowy z soją 200g

Więcej szczegółów

Stan: Tego produktu brak w magazynie

7,20 zł

Dodaj do koszyka

SOS IMBIROWY Z SOJĄ TAO TAO

Sos imbirowy z soją TaoTao to idealny dodatek do różnych dań w szczególności z drobiu i wieprzowiny. Znakomity jako składnik marynat. Wspaniale podnosi walory smakowe i aromatyczne przygotowywanych potraw, nadając im niepowtarzalny, imbirowy posmak. Warto spróbować!

Przepis:

2 łyżki Słodko-pikantny sos chili

4 łyżki Sos imbirowy z soją

200g Makaron ryżowy wstążki

10g Grzyby MUN

2 piersi z kurczaka, 2 łyżki miodu, czosnek, sok z cytryny, 1 cebula, papryka zielona i żółta, marchewka.

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie imbirowym, chili, miodzie, drobno posiekanym czosnku i soku z cytryny. Odstawiamy na około pół godziny. W tym czasie kroimy warzywa w słupki jednakowej wielkości, a cebulę w piórka. Grzyby MUN TaoTao moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut, odcinamy końcówki nóżek; następnie gotujemy przez 10-15 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paski. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy kawałki mięsa i smażymy na złocisty kolor. Następnie dodajemy przygotowane wcześniej warzywa i grzyby, a także pozostałą marynatę. Dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Przygotowujemy makaron ryżowy: gotujemy wodę, odstawiamy, wrzucamy makaron ryżowy TaoTao i przykrywamy na 5 minut, odcedzamy. Makaron smażymy na patelni przez 5 minut, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. Smacznego!