Sos chilli z limonką i kolendrą 200g Powiększ do pełnego rozmiaru

Sos chilli z limonką i kolendrą 200g

Sos chilli z limonką i kolendrą 200g

Więcej szczegółów

Stan: Tego produktu brak w magazynie

7,20 zł

Dodaj do koszyka

SOS CHILLI Z LIMONKĄ I KOLENDRĄ TAO TAO

Sos chili z limonką i kolendrą TaoTao to wyśmienity dodatek do dań typu fast food, pieczonych i grillowanych mięs oraz warzyw i ryb, pizzy i kanapek. Stanowi też znakomity dip do chipsów i nachos. Połączenie sosu chili z orzeźwiającą limonką i aromatyczną kolendrą tworzy doskonałą całość. Sos ten urozmaici każdą potrawę, nadając jej wyjątkowy, orientalny aromat.

Przepis:

1 opakowanie Makaron ryżowy z tapioką

 

2 łyżki Sos chili z limonką i kolendrą

1 pierś z indyka, 1 cebula, 0,5 bakłażana, 3 ząbki czosnku, 1 marchewka, 1 szczypior, 1 limonka, cukier, olej

Pierś z indyka kroimy w paseczki i marynujemy w soku z limonki, cukrze i oleju. Marchewkę kroimy w słupki i gotujemy razem z makaronem ryżowym aż będzie półtwardy.

Indyka podsmażamy wraz z bakłażanem i cebulą pokrojoną w kostkę, dodajemy sos chili z limonką i kolendrą, wyciśnięty czosnek oraz skrojony szczypiorek. Tak przygotowanego indyka podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.